top of page
Search

Τριήμερο Σεμινάριο Εκτίμησης Ασφαλιστικών Ζημιών και Πραγματογνωμοσύνης Κλάδων Αυτοκινήτου

Με καινοτομίες και μοναδικές εκπλήξεις ολοκληρώθηκε το Τριήμερο Σεμινάριο Εκτίμησης Ασφαλιστικών Ζημιών και Πραγματογνωμοσύνης Κλάδων Αυτοκινήτου από τον Εκπαιδευτικό Φορέα Coordinators ΑΕΕΚ και την Επιστημονική & Επαγγελματική Ένωση E.E.M.C.//MQI


Τις εργασίες του σεμιναρίου, που ξεκίνησαν την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου και ολοκληρώθηκαν την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου στα κεντρικά του Φορέα Coordinators, παρακολούθησαν στελέχη ασφαλιστικών επιχειρήσεων, πραγματογνώμονες και ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές.


Η ανάλυση του κινδύνου, οι νομοθετικές διατάξεις, οι σύγχρονες μέθοδοι διαχείρισης ζημιών και η πρακτική της αγοράς ήταν μερικά μόνο από τα θέματα που αναπτύχθηκαν κατά την διάρκεια του σεμιναρίου.


Η μεγάλη έκπληξη όμως για τους συμμετέχοντες ήρθε την τελευταία ημέρα όπου και έγινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα η παρουσίαση του μοναδικού ηλεκτρονικού ψηφιακού εργαστηρίου από τον εκπαιδευτικό φορέα Coordinators. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν εικονικά σε σενάρια ζημιών, να δουν τον υπέργειο και υποβρύχιο εξοπλισμό της Coordinators και να γνωρίσουν πως θα γίνεται η πραγματογνωμοσύνη και η διαχείριση της ζημιάς στο μέλλον. Η πλήρης ψηφιοποίηση της ζημιάς και η αποτύπωση της με τα πλέον σύγχρονα μέσα είναι μια πραγματικότητα. την οποία εξέλιξε η ομάδα έρευνας και ανάπτυξης της Coordinators και αλλάζει εντελώς την μέθοδο εκτίμησης της ζημιάς. Το νέο ψηφιακό εργαστήριο της Coordinators παρέχει ήδη 17 διαφορετικά συστήματα που εναρμονίζουν την ασφάλιση με την νέα ψηφιακή εποχή. Σχετική παρουσίαση θα γίνει πολύ σύντομα.


Η επιτυχία του σεμιναρίου είναι πολλαπλή καθώς τα αποτελέσματα ήταν περισσότερα από τα προσδοκώμενα, και θα επαναληφθεί σύντομα, μετά και από απαίτηση των συμμετεχόντων.


Ο οργανισμός Coordinators δίνει εδώ και 25 χρόνια έμφαση στην πιστοποιημένη και επιστημονική γνώση και βρίσκεται άρτια εξοπλισμένος και οργανωμένος στο πλευρό των επαγγελματιών της ασφάλισης.

Σε αυτά τα πλαίσια θα συνεχιστεί και ο κύκλος των εξειδικευμένων και πιστοποιημένων σεμιναρίων για την αγορά με σκοπό την καθιέρωση μιας κοινής γλώσσας και την ανάπτυξη της ασφαλιστικής παιδείας.




bottom of page